آموزش بیان احساسات به کودک ضروری است. کودکان معمولا در بیان احساسات به خوبی عمل نمی کنند. چون احساسات انتزاعی و غیر قابل لمس هستند. با یادگیری بیان احساسات به کودکان میتوان از بروز مشکلات رفتاری آنها جلوگیری کرد.
آموزش بیان احساسات به کودک
گاهی اوقات افراد نمی توانند بین حس عصبانیت و حس خستگی و یا حتی حس ترس و محیط تازه تفاوتی قائل شوند. کودکانی که شناخت احساسات را به درستی درک کرده باشند در ارتباطات اجتماعی موفق تر هستند. میتوانند نیاز های روحی و جسمی خود را رفع کنند. بازی درمانی با تکنیک های منحصر به فرد میتواند مهارت موقعیت شناسی را در کودکان بالا ببرد.
با فرزندتان حرف بزنید
اتفاقاتی که در طول روز برایتان رخ داده را با فرزندانتان در میان بگذارید یا خاطره ای از دوره کودکی خود برایشان بازگو نمایید. در این حالت جوی از نزدیکی واقعی بین خود و او ایجاد نموده اید. این امر باعث می شود که فرزندتان نیز مسائلی مشابه که زیاد میلی به بیان آنها ندارد را با شما در میان بگذارند. همدردی کند و ارتباط برقرار نماید و از این طریق بیشتر با دنیای فرزندتان آشنا شوید. شاید با این کار به او اعتماد و اطمینان کافی بدهید تا مشکلی را که با آن درگیر است مستقیماً و راحت با شما مطرح کرده و برای حل آن از شما کمک بخواهد.
احساس کودک خجالتی
حس خوبی نسبت به خودم ندارم. ممکنه از طرف دیگران قضاوت بشم. کودک خجالتی در فعالیتهای کلاسی شرکت نمیکند. در بازی های گروهی نظاره گر است . در دوستیابی دچار مشکل است و اینها موجب بروز اضطراب در کودک میشود.
راهکارهای رفع اضطراب در کودکان خجالتی
ممکن است کودک از ورود به جایی امتناع کند. برای چند لحظه صبر کنید و به کودک کمک کنید محیط را ارزیابی کند. مثلا چه رنگهایی در آنجا دیده می شود ،چه صداهایی می آید. ذهن کودک را به عواملی جز افراد جلب میکنیم. در روابط اجتماعی الگوی خوبی برای کودکتان باشید. بازی هایی در قالب کلاس مدرسه ،در خانه انجام دهید. شما معلم شوید کودک دانش آموز. موقعیت ها را بازی کنید مانند اجازه گرفتن از معلم، سلام کردن به همکلاسی، رفتن به پای تخته. با انجام چنین تمریناتی، اضطراب موقعیتی کودک رفته رفته کم میشود.
نحوه برخورد با خواسته های کودک
زمانی که کودک از شما خواسته ای دارد شما چطور برخورد می کنید؟ برخی والدین معتقدند باید در حد توانشان همه خواسته های کودک را برآورده کنند تا کودک در آینده احساس کمبود نکند. ولی این تفکر مانع بروز استعداد های کودکان می شود. داشتن مهارتهایی مثل استدلال ،کنجکاوی ،خلاقیت ،کنترل گری، کسب قدرت، استقلال، عشق ورزی موجب فراهم شدن یک زندگی خوب برای کودکان است.
والدین می توانند با تقویت مهارت های شناختی کودکان در حین بازی راهکار مناسبی را برای نحوه برخورد با خواسته کودک بیابند. یکی از مهارت های مورد نیاز کودکان کسب مهارت تصمیم گیری است. نقاشی کردن خواسته کودک ، به او کمک میکند تا بارش فکری داشته باشد و پیامدهای مثبت و منفی خواسته را درک کند و با کمک و راهنمایی شما تصمیم گیری کند.