اجبار به تکرار چیست؟ اجبار به تکرار، شامل تکرار موقعیت های دردناک فیزیکی یا احساسی است که در گذشته اتفاق افتاده است. در بازسازی تروما نیز، تروما به شکل کابوسها و خاطرات دردناک تکرار شونده، بازسازی می شود.
اجبار به تکرار چیست؟
نیاز ناخود آگاهی در فرد وجود دارد تا آسیب های اولیه خود را در موقعیت های جدیدی تکرار و بازسازی کند. که این موقعیت ها ممکن است نمادی از ضربه اولیه باشند. به عنوان مثال، افرادی که در دوران کودکی تجربه آزار جنسی دارند. احتمالأ بیشتر در بزرگسالی آن را تجربه میکنند. فردی که در دوران کودکی خشونت را تجربه میکند. ممکن است در تجربیات بعدی نیز مرتکب خشونت شود. چون نمیخواهد درماندگی دوران کودکی را احساس کند و یا برعکس. چون احساس درماندگی میکند در کنترل روابط خشونت آمیز میماند.
فردی که در کودکی رها شدگی را تجربه کرده است. بیشتر تمایل دارد به دیگران بچسبد. یا وارد روابط ناپایدار شود. یا فردی چون که در کودکی با او بدرفتاری شده است. خود را شایسته بدرفتاری میداند. پس به سمت افراد زورگو کشیده میشود.
راه های درمان اجبار به تکرار
یکی از درمان ها برای غلبه بر اجبار تکرار، روانکاوی است. که شامل کاوش و شناسایی آسیب های اولیه ای است که ممکن است مسئول واکنش های مجدد بعدی باشند. هدف درمان این است که به شما کمک کند با بخاطر آوردن تروما، نیروهای ناخودآگاهی که شما را هدایت میکنند شناسایی و درک کنید. بفهمید که چگونه بر رفتار فعلی شما تأثیر می گذارند. هدف از درمان اینکه شما الگوی تکرار را بشکنید.
در این مقاله به اینکه چرا اینگونه است. چرا اجبار تکرار وجود دارد، نمیپردازیم. اما وقتی ترومای گذشته را به خاطر نمیآورید. یا در مورد آن با یک درمانگر حرف نزدهاید. ممکن است انگیزه تکرار تجربه سرکوب شده را در زندگی کنونی خود به روشهای مختلف در قالب اعمال و بدن خود داشته باشید. شما با تکرار اجباری این تجربیات، ناخودآگاه میخواهید از خود دفاع کنید. حالا یا با اجتناب از خاطرات و نمادهای تروما یا با فرار از آن.
در صورتی که تمایل به مشاوره فردی و طرحواره درمانی دارید. با مرکز مشاوره روان نگاره تماس بگیرید. و از تجربه و دانش مشاوران و روانشناسان این مرکز بهره مند شوید.