تریکوتیلومانیا یا اختلال در کشیدن مو چیست. شامل کندن مکرر موهای خود توسط شخص است. مو کندن معمولاً از پوست سر، ابروها و پلک ها انجام میشود. اختلال مو کندن و درمان آن چیست؟ بسیاری از افراد موهای خود را می پیچند. یا افرادی با موهای خود بازی می کنند. و موهای خود را گاز می گیرند. این رفتارها مانند تریکوتیلومانیا نیست.
اختلال مو کندن و درمان آن
کشیدن مو باعث ناراحتی و مشکلات قابل توجهی در عملکرد می شود. فرد ممکن است از محل کار، مدرسه یا سایر موقعیت های عمومی اجتناب کند. کشیدن مو ممکن است قبل از یا با احساسات مختلفی مانند افزایش احساس تنش همراه شود. مو کندن ممکن است ناشی از احساس اضطراب یا کسالت باشد. کاملاً مشخص نیست که چه چیزی باعث مو کندن می شود. در این اختلال باید تمامی موارد مختلف بررسی شود. تا بتوانیم به طور واضح دلیل کندن مو بیان شود.
دلایل اختلال مو کندن
روش شما برای مقابله با استرس یا اضطراب میتواند از دلایل مو کندن باشد. علل تریکوتیلومانیا عدم تعادل شیمیایی در مغز نیز میباشد. و یکی دیگر از دلایل تغییرات در سطح هورمون در دوران بلوغ میتواند باشد. مشابه اختلال وسواس فکری جبری برای برخی افراد. کشیدن مو می تواند نوعی اعتیاد باشد. هر چه بیشتر موهایشان را بیرون می کشند. بیشتر می خواهند به این کار ادامه دهند. اکثر افراد مبتلا به مو کندن موهای سر خود را میکشند. اما برخی از نواحی دیگر مانند. ابروها ناحیه تناسلی مژه ها ریش یا سبیل مو می کنند. در این اختلال لکه های طاس روی سر ممکن است. شکل غیرعادی داشته باشند. یک طرف سر را بیشتر از طرف دیگر تحت تأثیر قرار دهند.
درمان اختلال مو کندن
افراد مبتلا به موکنی تلاش های مکرری برای کاهش یا توقف کشیدن مو انجام می دهند. در افراد، تریکوتیلومانیا حدود ۱ تا ۲ درصد از بزرگسالان و نوجوانان را در یک سال تحت تاثیر قرار می دهد. در بین زنان بسیار شایع تر است. معمولاً در دوران بلوغ شروع می شود. این اختلال ممکن است به مرور زمان بیاید. و از بین برود. اما معمولاً در صورت عدم درمان ادامه می یابد.
درمان معمولاً شامل درمان شناختی رفتاری میشود. از جمله تکنیکی به نام درمان معکوس عادت است. این تکنیک به شناسایی محرک ها و افزایش آگاهی کمک میکند. الگوهای همیشگی اپیزودهای کششی را مختل میکند. به بیماران کمک میکند کنترل بیشتری بر رفتارهای خود داشته باشند.
درمان معمولاً شامل موارد زیر است.
- محرک های کشیدن مو را بررسی کنید. یاد بگیرید که چگونه از آنها دوری کنید.
- کشیدن مو با عمل دیگری جایگزین کنید. مانند فشار دادن یک توپ استرس.
- از اسباب بازی فیجت استفاده کنید.
- از یک باندانا یا کلاه تنگ مانند یک باقالی استفاده کنید.
- یک ضرب المثل بیاورید. آن را با صدای بلند تکرار کنید. تا زمانی که میل به کشیدن از بین برود.
- یک حمام آرام بخش بگیرید. حمام برای کاهش استرس یا اضطراب مناسب است.
- تنفس عمیق را تمرین کنید. تا زمانی که میل به کشیدن از بین برود.
- موهایتان را کوتاه کنید. کوتاهی مو از موکنی جلوگیری میکند.
اختلال موکنی و درمان چیست.
اگر شما نیز از اختلال موکنی رنج میبرید. یا در اطرافیان تان کسی دارای اختلال مو کندن و درمان آن را جویا هستید. با مرکز مشاوره روان نگاره تماس بگیرید. از متخصصان این مرکز مشاوره آنلاین یا حضوری دریافت کنید. کلینیک روان نگاره. یک مرکز روان شناسی تخصصی در شمال تهران است. و این مرکز تمامی خدمات روانشناختی را به مراجعان در سراسر جهان به صورت آنلاین ارائه میدهد.