Skip to main content

تعریف بلوغ و دلایل بلوغ زودرس چیست؟ بلوغ مرحله ای از زندگی است که بدن کودکی به بدن بزرگسالی تبدیل می گردد. فرد قادر به تولید مثل جنسی می شود. بلوغ یک مرحله ی طبیعی و نرمال در رشد دختران و پسران است.

بلوغ و دلایل بلوغ زودرس

برای اکثر دختران تغییرات بلوغ بین ۸ تا ۱۲ سالگی شروع می شود. این تغییرات با رشد سینه و سپس رشد موهای پوست و زیر بغل آغاز خواهد شد. به طور متوسط ، دختران در حدود ۱۲ سالگی رسیدن به بلوغ را تجربه می کنند. اما بلوغ در سن ۱۰ تا ۱۵ سالگی نیز طبیعی محسوب می شود. برای اکثر پسران، رسیدن به بلوغ کمی دیرتر خواهد بود. بلوغ پسرها از سن ۱۰ تا ۱۴ سالگی آغاز می شود. موها در اطراف دستگاه تناسلی، زیر بغل و صورت شروع به رشد می کنند. با پیشرفت بلوغ در پسران، آلت تناسلی طولانی تر و بزرگتر می شود. بیضه ها همچنان بزرگ می شوند و صدا ضخیم و مردانه می شود. نعوظ های شبانه در پایان این تغییرات اتفاق می افتد. زیرا بدن مرد در حال بلوغ جنسی است و قادر به تولید اسپرم و مایع منی می باشد.

عوامل موثر در بلوغ

یکی از عواملی که می تواند منجر به بلوغ زودرس شود تغذیه است. در ادامه به معرفی برخی از این عادات غذایی که منجر به بلوغ زودرس در کودکان می شوند می پردازیم .

اضافه وزن و چاقی در بلوغ زودرس

والدین باید مراقب تغذیه فرزند خود باشند و از ۶ ماهگی کودکان را به خوردن خوراکی های چرب، شور و شیرین عادت ندهند. زیرا در آینده تغذیه نقشه مهمی در بلوغ دارد و اضافه وزن و چاقی از عوامل بروز بلوغ زودرس در کودکان است .الگوهای غذایی نامناسب و نادرست مانند دسر های شیرین، لبنیات پر چرب و غذاهای سرخ کرده که باعث چاقی می شوند. از عامل افزایش وزن و ابتلا به بلوغ زودرس است.

جگر مرغ در بلوغ زودرس

به کودکان جگر مرغ نباید داد. زیرا به مرغ انواع هورمون ها را تزریق می کنند و در جگر مرغ هم انواع هورمون ها وجود دارد و باعث بلوغ زودرس می شود.

استفاده از آفت کش ها در تهیه مواد غذایی در بلوغ زودرس

استفاده از مواد غذایی مانند سبزیجات و میوه ها که در تهیه آن ها از آفت کش ها استفاده می کنند. به دلیل وجود هورمون رشد و استروئید ها ( steroid ) باعث بلوغ زودرس می شود . در نتیجه سبزیجات و میوه هایی که آفت کش ها در تهیه آن ها دخالت دارند را به فرزندان خود که معرض سن بلوغ هستند ندهید .

تغذیه مادران در دوران بارداری

در بلوغ زودرس مادران از همان ابتدا باید نسبت به تغذیه فرزندان خود حساس باشند. زیرا مادرانی که در دوران بارداری غذای پر چرب مصرف کرده اند و در دوران نوزادی کودک رژیم پر چرب داشتند. به احتمال زیاد فرزندانشان به بلوغ زودرس دچار می شوند.

سویا در بلوغ زودرس

مواد غذایی که دارای حجم بالای هورمون فیتواستروژن ( phytoestrogens ) هستند. مانند سویا باعث تغییرات هورمونی در کودکان و بلوغ زودرس می شوند. همچنین شیر خشک هایی که در تهیه آن ها از سویا استفاده شده است می تواند کودک را تهدید به بلوغ زودرس کند .

گوشت قرمز در بلوغ زودرس

دخترانی که به میزان زیاد یعنی بیشتر از ۱۲ بار در هفته از گوشت قرمز استفاده می کنند. ممکن است بیشتر از دختران دیگر دچار بلوغ زودرس شوند. این به معنای حذف گوشت قرمز نیست. ولی در مصرف آن تعادل را رعایت کنید .

Leave a Reply

یک × 2 =