تحریف های شناختی چیست ؟ تحریف های شناختی فیلترهای ذهنی یا سوگیری های درونی هستند که بدبختی ما را افزایش می دهند. به اضطراب ما دامن می زنند و باعث می شوند نسبت به خود احساس بدی داشته باشیم. مغز ما به طور مداوم در حال پردازش اطلاعات زیادی است.
تحریف های شناختی چیست ؟
من بدترین شانس را در کل جهان دارم. من فقط در آن امتحان ریاضی مردود شدم. در مدرسه خوب نیستم و ممکن است ترک کنم. او دیر کرده است. هوا بارانی است. او هیدروپلنینگ کرده است و ماشینش وارونه در یک گودال است. اینها همگی نمونه های بارز تحریفهای شناختی هستند. الگوهای فکری که باعث میشود مردم واقعیت را به روش های نادرست معمولاً منفی باور کنند.
به طور خلاصه، آنها خطاهای معمولی در تفکر هستند. هنگام تجربه یک تحریف شناختی، نحوه تفسیر وقایع معمولاً دارای سوگیری منفی است. اکثر مردم هراز گاهی تحریف های شناختی را تجربه می کنند. اما اگر آنها اغلب به اندازه کافی تقویت شوند، می توانند اضطراب را افزایش دهند. افسردگی را عمیق تر کنند. مشکلات روابط را ایجاد کنند و منجر به عوارض دیگری شوند.
رایج ترین انواع تحریفهای شناختی
تحریف های شناختی روشهایی هستند که در آن ذهن، ما را نسبت به چیزی که درست نیست متقاعد میکند. این انحراف ها، افکار نادرستی در مورد ما و دنیای اطراف ما هستند. آنها افکار یا احساسات منفی ما را افزایش می دهند. در این بخش سه مورد رایج ترین تحریف های شناختی را برای شما شرح می دهیم.
فیلتر کردن
این تحرف زمانی رخ می دهد که شخص فقط اتفاقات منفی را می بیند و آنها را بزرگ می کند. در عین حال، جنبه های مثبت موقعیت را در نظر نمی گیرد.
تفکر دوقطبی
تفکر دوقطبی شده زمانی رخ میدهد که فرد موقعیت ها را به صورت افراطی می بیند. رخدادها یا سیاه هستند یا سفید، حد وسطی بین این دو وجود ندارد.
تعمیم بیش از حد
تعمیم بیش از حد در جایی رخ می دهد که از یک رویداد واحد برای یک نتیجه گیری کلی استفاده می شود. و آن را به سایر موقعیت ها تعمیم داده می شود. وقتی یک بار اتفاق بدی بیفتد. فرد به این نتیجه می رسد که اتفاق بد در آینده نیز تکرار خواهد شد.:
اگر می خواهید درباره تحریفهای شناختی، از جمله ارتباط آن ها با سلامت روان، انواع آن و کارهایی که میتوانید برای کمک به تغییر الگوهای فکری خود انجام دهید، بیشتر بیاموزید. با کلینیک روان نگاره تماس بگیرید.