Skip to main content

برخی از کودکان از نظر سرشتی پرخاشگر، برخی جسور و برخی منفعل و خجالتی هستند. والدین این کودکان در برخورد با رفتارهای آنها دچار مشکل می شوند . اکثر آنها در جلسات مشاوره خواهات روشهای تربیت کودک پرخاشگر هستند. در مقابل گروهی از افراد از کم رویی و خجالتی بودن فرزند خود شاکی هستند.

تربیت کودک پرخاشگر

بچه ای که جسور یا پرخاشگر است در هر صورت از خود دفاع می کند. یا حتی به دیگران ظلم هم می کند. در تربیت کودک پرخاشگر آگاه باشید که اگر به چنین کودکی احترام بگذارید با دیگران مهربان تر خواهد بود. اگر کودک پرخاشگر را تنبیه و سرزنش کنید تلافی اش را سر دیگران در خواهد آورد.

تربیت کودک خجالتی

بچه ای که در دفاع از خود ضعف دارد و در مقابله با دیگران مضطرب می شود. با گفتن اینکه تو باید از خودت دفاع کنی. توانایی دفاع از خود را پیدا نمی کند. حتی ممکن است مضطرب تر بشود. در مورد چنین بچه هایی نکته ی بسیار مهم این است که هر چه محیط خانه آرام تر باشد و هر چه در خانه بیشتر مورد احترام قرار بگیرند. می توانند در مقابل سایرین جسورتر باشند. به چنین بچه هایی باید نهایت احترام را در خانه بگذارید و کمترین فریاد، سرزنش، انتقاد و تنبیه را به کار ببرید. این برخوردها برای مشکل چنین کودکانی مثل سم است.

کودکتان را زود بزرگش نکنید.

لطفا در به کار بردن کلمات نهایت دقت و توجه را داشته باشید. شما بااستفاده از بعضی جملات کودکی او را از وی میگیرید و کودک را در یک برزخ رها می سازید. از جملاتی مثل تو دیگه بزرگ شدی. خانم شدی، آقا/ مرد شدی. این کار بچه کوچولوهاست. تو دیگه بچه نیستی. استفاده نکنید. چرا که او را از دنیای کودکی، به دنیای بزرگسالی می برید و کودک دیگر از خود انتظار کودکی ندارد و این در حالی است که رفتار بزرگسالانه هم خارج از حد و توان اوست. بنابراین اعتماد به نفسش پایین می آید.

Leave a Reply

یک × 2 =