تشخیص اعتماد بنفس پایین در کودکان میتواند با توجه به علل و علائم مختلف، یک فرایند پیچیده باشد. اما در اکثر موارد، اعتماد به نفس پایین در کودکان نتیجهای از ترکیب عوامل روانی، اجتماعی، خانوادگی و تحصیلی است.
تشخیص اعتماد بنفس پایین
در زیر چند نکته کلیدی برای تشخیص اعتماد به نفس پایین در کودکان آورده شده است.
- نقد و خجالت زدگی. کودکی که اعتماد به نفس پایین دارد. ممکن است در قبال خودش بسیار سختگیرانه و نقدگر باشد. همواره خود را تقویت کند.
- اجتناب از فعالیتهای جمعی. کودکان با اعتماد به نفس پایین معمولاً از شرکت در فعالیتهای گروهی یا تیمی اجتناب میکنند. اغلب از رهبری یا پیشروی در این فعالیتها خودداری میکنند.
- اضطراب و نگرانی. کودکان با اعتماد به نفس پایین ممکن است دچار اضطراب و نگرانی شوند. انها سختی در تحمل فشارهای روزمره را تجربه می کنند.
- کاستی در تواناییهای اجتماعی. این کودکان ممکن است مشکلی در برقراری ارتباط با دیگران، تعاملات اجتماعی، مهارتهای ارتباطی یا مهارتهای حل مسئله داشته باشند.
- عدم اعتماد به دیگران. کودکان با اعتماد به نفس پایین اغلب به نفس خود و دیگران اعتماد نمیکنند. ممکن است احساس کنند که هیچ کس آنها را درک نمیکند یا دوستشان ندارد.
در صورتی که شما به اعتماد به نفس پایین در کودک خود مشکوک هستید. میتوانید با یک متخصص روانشناسی کودکان مشورت کنید. روانشناس میتواند شما را راهنمایی کند. استراتژیهای مناسبی را برای افزایش اعتماد به نفس کودک شما ارائه دهد.
کودکتان را تقویت کنید
اگر کودکتان نیاز به حرف زدن دارد. بایستید و به چیزی که برای گفتن دارد. خوب گوش دهید.
او نیاز دارد احساس کند. که افکارش، احساساتش، خواستهها و نظراتش مهم هستند. به او کمک کنید. با نام گذاشتن روی احساساتش با آنها راحت کنار بیاید. بگویید «میفهمم که ناراحتی چون نمیتونیم به مهمونی بریم». با پذیرفتن احساساتش بدون قضاوت درباره آنها، به احساسات او اعتبار میبخشید. نشان میدهید که برای چیزی که میخواهد بگوید ارزش قایلید.