Skip to main content

حمله اضطراب چیست؟ حملات اضطرابی به عنوان ترس یا ناراحتی که با حالت ناگهانی ایجاد می‌شود. و در کمتر از ده دقیقه به اوج می‌رسد تعریف شده‌اند. این حملات می‌توانند تا چند ساعت هم طول بکشند. عامل آنها ممکن است استرس، افکار غیر منطقی، ترس عمومی یا ترس از ناشناخته و حتی ورزش باشد.

حمله اضطراب چیست؟

اضطراب شکل های مختلف دارد. برخی متوجه می شوند که قلبشان تند تند میزند و نفس‌هایشان دارد سطحی می شود. برخی از درمانجویان احساس مورمور شدن در بازوها پاهایشان میکنند. اضطراب خلاق است و میتواند خود را به شکل سرگیجه. فرو رفتن در عالم خود. تجربه خروج از بدن. گیجی. سوت کشیدن گوش. تار شدن دید. گرفتگی در معده و … بروز دهد.

علایم اختلال اضطراب

برخی از نشانه هایی که بیان می کند بیمار روحی روانی در مرحله ی اوج و پیک بیماری اضطراب و حملات پانیک قرار دارد و نیاز مبرم به درمان دارویی و مراقبتهای پزشکی جدی دارد.

  • حس تنفر و ملال آور نسبت به صداهای بلند دیگران و بخصوص صحبت کردن بیش از دو نفر همزمان با همدیگر.
  • عدم تحمل در پاسخگویی به سوالات کسی و نداشتن توان و تحمل برای توجه و تعقیب صحبتهای کسی که انتظار دارد شخص به حرفهای او توجه طولانی کند.
  • حس تنفر و عدم تحمل صداهای شدید و نور شدید و برخی از رنگها و بوها.
  • تمایل شدید به خواب در حالی که خوابش نمیبرد.
  • خسته بودن از ایستادن در زیر دوش .
  • دچار تشویش و ترس و قلق شدن از سروصدا و جیغ و فریاد ناگهانی افراد در کوچه و در خانه و یا بیرون.
  • حس ناخوشایند نسبت به اشیا واشکال نوک تیز و گوشه های تند مثلثی.
  • تهوع صبحگاهی و بی میلی به صبحانه.
  • لرزش بدن و تپش شدید قلب و حس قطع تنفس و قطع ضربان قلب در موقع خواب و ناگهان پریدن از خواب با حالتی ترسناک و تلاش شدید برای تنفس
  • حس یک توقف جریان خون در مغز و تغییر ناگهانی خلق شبیه یک صرع و غش کوتاه(صرع کوچک). و …

تفاوت حمله پانیک با اضطراب چیست؟

حملات پانیک به طور ناگهانی اتفاق می‌افتند و شامل ترس شدید و اغلب ترس غافلگیر کننده هستند. این حملات با علائم فیزیکی بسیار چالش برانگیزی مثل تپش قلب، تنگی نفس و حالت تهوع همراه هستند.

درمان:گفتار درمانی برای اختلالات اضطراب و پانیک می‌تواند شامل موارد زیر، اغلب به صورت ترکیبی باشد.

درمان رفتاری شناختی (CBT) می‌تواند به شما کمک کند تا با دید جدیدتری به مسائلی که باعث نگرانی‌ تان می‌شوند نگاه کنید. یک مشاور می‌تواند به شما کمک کند تا برای مدیریت محرک‌ها در زمان بروز، استراتژی‌هایی را ایجاد کنید. شناخت درمانی میتواند به شما کمک کند تا افکار بیهوده‌ای که اغلب در زمینه اختلال اضطراب قرار دارند را شناسایی کنید. مجددا در چهارچوب قرار دهید و آنها را خنثی کنید.

درمان مواجهه‌ای عبارت است از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که محرک ترس و اضطراب هستند. به صورت کنترل شده. تا یاد بگیرید با ترس‌هایتان روبرو شوید.

تکنیک‌های آرام سازی (ریلکسیشن): تمرینات تنفسی، تصاویر هدایت شده، آرام سازی پیش‌رونده، بیوفیدبک و آموزش اتوژنیک. پزشک شما می‌تواند درباره‌ی بعضی از موارد ذکر شده با شما صحبت کند.

Leave a Reply

نه + 11 =