عوامل موثر در اضطراب چیست؟ کسب نمره، مقایسه کردن عملکرد تحصیلی فرزندان با سایر اعضای خانواده و دوستان. اجرای سیاست های تنبیهی و … از جمله مواردی است که موجب تشدید استرس و اضطراب در دانش آموزان به خصوص در بدو بازگشایی مدارس می شود. به بچه ها فرصت بدهیم تا خودشان را پیدا کنند.
عوامل موثر در اضطراب
وجود اختلاف و درگیری در زندگی خانوادگی. انتقاد دائم، بازخواست و سرزنش فرد. مقررات دست و پاگیر در خانواده. چنانچه امر و نهی مکرر و عدم استقلال در انجام کارها و حتی انتخاب نوع لباس، در خانه وجود داشته باشد. اعتماد بنفس کودک کاهش یافته و به مرور زمان مانند یک ماشین منتظر گرفتن برنامه می ماند. در انجام کارهایش دچار وسواس و دلشوره می شود. و بدون کمک دیگران قادر به انجام کارهایش نخواهد بود و این امر سبب اضطراب می شود.
عوامل پدید آورنده ی اضطراب
داشتن ظاهری غیرمعمول و یا بیماری های پی در پی کودک که چهره نامناسب یا اندامی نامتعادل دارد. از تمسخر دیگران می گریزد و به دلیل عدم تعادل جسمی، گوشه گیر و مضطرب می شود. یا کودکی که مرتبا بیمار است. ضعیف بوده و زود خسته می شود. نمی تواند فعالیت هایش را خوب انجام دهد. و ترس از عقب ماندن از دیگران و عدم توجه سایرین سبب اضطرابش می شود. ضمنا کودکانی که بخاطر بی توجهی خانواده با ظاهر ژولیده و لباس نامناسب در جمع دوستان حاضر می شود. به مرور با کاهش اعتماد به نفس گرفتار اضطراب خواهد شد.
اثرات ترس بر اضطراب
وقتی کودک با اتفاق ترس آوری مواجه میشود غرق در اضطراب میشود. و برای این که بتواند از اضطراب خود کم کند به حمایت شما نیاز دارد. اگر به خاطر ترس او را تنبیه کنید. آسیب بزرگی به او میزنید. در هنگام ترس باید به کودک احساس امنیت بدهید. گاهی والدین برای منع کودک از انجام کاری او را میترسانند. ترساندن کودکان باعث افزایش سردی جسمی و روحی آنها شده. سردیها باعث ایجاد کم خونی تنش های عصبی و ناسازگاری های جسمی و روحی و افزایش سودا در بدن کودکان خواهند شد. به کودکان حس امنیت بدهید و آنها را نترسانید.