Skip to main content

هوش هیجانی یا عاطفی چیست؟ یعنی توانایی این که عواطف خود و دیگران را تمیز دهیم. از آن در جهت ایجاد انگیزه برای خودمان و دیگران استفاده کنیم. همچنین قدرت مدیریت مناسب عواطف مان را در درون مان و در ارتباط با دیگران داشته باشیم.

هوش هیجانی یا عاطفی چیست؟

EQ ظرفیت یا قدرت سازمان دهی احساسات خود و دیگران است. برای برانگیختن خود و استفاده از آن ها در روابط با افراد است. شناخت و عاطفه مستقل از یکدیگر نیستند. پیوستگی های زیادی بین احساس و افکار در حیات اجتماعی انسان وجود دارد. عاطفه می تواند هم بر فرایند تفکر و هم بر محتوای تفکر، قضاوت ها و رفتار آن چه ما فکر و عمل می کنیم اثر بگذارد.  واکنش های هیجانی ما بر بسیاری از تصمیم های روزمره ی ما اثر است.

کاربد هوش هیجانی در ادارات

EQ همانند چتری است که مجموعه ای از مهارت ها و خصایص فردی را در زیر خود جمع کرده است. این مهارت ها معمولا به گونه ای هستند که با چشم نمی توان آن ها را ملاحظه کرد. امروزه سازمان ها برای این که اثربخشی سازمان را بالا ببرند از مهارت های نرم که مبتنی بر عواطف می باشند، استفاده می کنند. هوش هیجانی با تاثیر بر زمینه هایی چون بکارگیری، حفظ و نگه داری کارکنان، توسعه و به سازی افراد مستعد، گزینش افراد برای احراز شغل و ارتقای شغلی آنان و غیره، به اثر بخشی سازمان کمک می کند.

ویژگی افراد با هوش هیجانی بالا

احساسات خود را به خوبی می شناسند، احساسات خود را به خوبی هدایت می کنند. احساسات دیگران را نیز درک می کنند. با احساسات دیگران به طور
مؤثر برخورد می کنند. در هر حیطه ای از زندگی ممتازند خواه روابط عاطفی و خواه روابط شغلی.

ویژگی افراد باهوش هیجانی پایین

بر زندگی عاطفی خود تسلط ندارند. درگیر کشمکش های درونی هستند. در کار و زندگی عملکرد ضعیفی دارند. قادر به درک خوب احساسات خود نیستند.
قادر به درک احساسات دیگران نیستند و با احساسات دیگران به طور مؤثر برخورد نمی کنند.

 والدین با هوش هیجانی پایین

بیان غیر مستقیم احساسات نظیر سکوت، عیب جویی کردن، احساس گناه، انکار یا سرپوش نهادن مشکلات، عدم مسئولیت عاطفی، بدرفتاری و خشونت.

والدین با هوش هیجانی بالا

مهربانی، حساس بودن، عشق،گرمی و حرارت، همدلی، شادی و سرزندگی، حق شناسی، اعتماد به نفس داشتن و پر هیجان، خوش بین بودن و بیان مستقیم عواطف.

Leave a Reply

هفده − 15 =