Skip to main content

اثرات کنترل هیجانات بر کودک چیست؟ هنگامی که والدین به طور کار آمد هیجانهای خود را مهار می کنند. فرزندانشان هم یاد میگیرند تا به همین شیوه عمل کنند. روشی که والدین برای مدیریت خود در شرایط انفجاری (عصبانیت بیش از حد) به کار میبرند. الگویی برای فرزندشان می شود. تا به هنگام خشم یا اندوه از آن الگو تبعیت کنند.

اثرات کنترل هیجانات بر کودک چیست؟

بنابراین مدیریت خشم و عصبانیت چیزی است که همه والدین به آن نیازمندند. خود مهار گری روشی برای کمک به والدین است تا از وارد کردن صدمه به فرزندشان اجتناب کنند. با کسب این مهارت، والدین خواهند توانست تا با فرزندشان به شیوه هایی موثر حتی در لحظات تنش زا، تعامل کنند.

مثلا وقتی کودک ما شاهد است که به نظر خیلی عصبانی می آییم. چند دقیقه ای از او بخواهیم محیط را ترک کند. تا کنترل خود را دوباره به دست آوریم. او نیز از این شیوه استفاده خواهد کرد. در واقع رفتارهای خشن فرزندانمان بازتابی از رفتار والدین است.

احساس خشم چگونه است؟

خشم، هیجان پایه ای است که هر کسی آن را می فهمد. می توان به افراد آموزش داد که چگونه خشم خود را بدون آسیب زدن به خود یا دیگران مهار کنند. آنچه حائز اهمیت است قبول مسئولیت اعمال خود و پذیرش احساسات به عنوان بخشی از ماهیت بشری است. خشم ، فقط داد و بیداد و چیزی رو شکستن و آسیب به خود یا دیگران نیست.

یک نوع خشم هم داریم که به آن خشم پنهان می گویند. مثل تهمت زدن، غیبت ، لجبازی ،سکوت های ممتد. اینها یک نوع ابراز خشم است. اما مانند اتیش زیر خاکستر است. یعنی مشخص نیست ولی خطرناک است.

ریشه ی خشم در کودکی

ریشه ی خشم می تواند آوانس زیاد پدر و مادر باشد. یعنی کودک یاد میگیرد همه باید به او خدمت کنند. اگر نکنند خشمگین می شود. ( آدمهای متواضع و کم توقع کمتر خشمگین میشوند.) یا میتواند زندگی همراه با چارچوبهای افراطی و پارامترهای زیاد باشد. یعنی همه چیز مطابق یک برنامه ی خاص بوده. اگر طبق آن نباشد پدر و مادر خشمگین میشدند. کودک این را یاد گرفته است.

Leave a Reply

4 × سه =