Skip to main content

روشهای درمان وسواس چیست؟ معالجه اختلال وسواس فکری اجباری معمولاً شامل ترکیبی از درمان‌های روان‌شناختی و داروها است. تمرینات روانشناختی می تواند به شما کمک کند تا بهتر با وسواس ها و ترس های خود مقابله کنید. البته بهتر است با یک روانشناس یا روانپزشک مشورت کنید تا برنامه درمانی مناسبی برای شما تعیین کند.

روشهای درمان وسواس

درمانهای مورد استفاده در این نوع وسواس شناختی رفتاری است. در این راه روانشناس بر این موضوع تمرکز دارد که چگونه افکار، باورها و تمایلات فرد بیمار بر احساسات و رفتارهای وسواس گونه تاثیر دارند. روش دیگری که برای درمان این نوع وسواس مورد استفاده قرار می گیرد، مواجهه و پیشگیری از پاسخ است. در این مسیر روانکاوتان به شما کمک می کند تا به عمد خودتان را در موقعیتی قرار دهید که شما را عذاب می دهد. در آن مضطرب می شوید و با آن حالت از شما می خواهد که اضطراب به وجود آمده را تحمل کنید. شما متوجه می شوید که احساسات ناراحت کننده نهایتا از بین می روند. حتی اگر شما آن کارهای وسواس گونه را انجام ندهید.

طریقه دیگر درمانی نیز درمان شناختی است. اینکه ابتدا به شما کمک می کند تا احساسات منفی را که در مورد خودتان دارید. شناسایی نمایید و بعد به شما کمک می کند تا آنها را تغییر دهید. با تغییر این نوع احساسات وسواس گونه، پاسخ ها و رفتارهای بی فایده ی فرد تغییر می یابد و به تعادل می رسد. بهترین راه درمان وسواس بی توجهی به آن است خود را در معرض افکار مشکل زا قرار دهید. ممکن است به نظر عجیب برسد اما این یک راه کنترل بیشتر این افکار است. مطالعه زیاد کنید. دیگر مسیر هم دارو درمانیست که حتما با تجویز دکتر مصرف شود.

تمارین مفید در درمان وسواس

در اینجا چند تمرین روانشناسی وجود دارد که ممکن است در درمان وسواس مفید باشد.

تمرکز بر تحمل عدم قطعیت

یکی از ویژگی های وسواس عدم اطمینان است. تلاش کنید که بتوانید با این عدم قطعیت زندگی کنید و کم کم به آن عادت کنید.

تنفس عمیق

تمرین تنفس عمیق و آرامش بخش می تواند به شما کمک کند استرس و اضطراب خود را کاهش دهید.

آگاهی از تمرکز

 آگاهی از تمرکز می تواند کمک کند. شما از افکار ذهن خود دور شوید و روی وضعیت فعلی و زندگی در لحظه تمرکز کنید.

تغییر عادات رفتاری

سعی کنید عادات رفتاری مرتبط با وسواس را تغییر دهید. به عنوان مثال، اگر عادت به شستن مکرر دست های خود دارید. سعی کنید به تدریج این عمل را کاهش دهید.

تمرین نوشتن

نوشتن در مورد وسواس ها و اضطراب های خود می تواند به شما کمک کند تا آنها را دور نگه دارید و احساس راحتی کنید.

تمرین تعقیب افکار

سعی کنید افکار وسواسی را تعقیب نکنید و در عوض آنها را نادیده بگیرید. این تمرین می تواند به شما کمک کند تا از گیر افتادن در یک دایره فکری وسواسی خلاص شوید. 

نظارت بر رفتار را تمرین کنید

بدون وابستگی به وسواس، عملکرد خود را بهبود بخشید. به عنوان مثال، اگر وسواس زیادی به مرتب کردن اشیا دارید. سعی کنید به تدریج این کار را کاهش دهید.

تمرین تغییر نگرش

سعی کنید نگرش خود را نسبت به وسواس ها و اضطراب های خود تغییر دهید. به جای اینکه آنها را به عنوان یک تهدید واقعی ببینید، آنها را ناخواسته و بی اهمیت بشناسید.

تمرین تصویرسازی ذهنی

این تمرین شامل تصویرسازی ذهنی از صحنه ها و موقعیت هایی است که به شما آرامش و آسایش می دهد. می توانید از این تمرین برای کاهش اضطراب و رفع وسواس استفاده کنید.

تمرین پذیرش و تحمل

به جای مبارزه با وسواس ها و ترس های خود سعی کنید آنها را بپذیرید و به تدریج آنها را تحمل کنید. این تمرین می تواند به شما کمک کند تا از دام وسواس خارج شوید.

Leave a Reply

نوزده − 18 =