Skip to main content

طرحواره های جنسیتی بم برای مردان، زنان و جامعه به عنوان یک کل محدود کننده است. او معتقد بود که تربیت کودکان آزاد از این کلیشه‌ ها و محدودیت‌ ها منجر به آزادی بیشتر و محدودیت‌ های کمتری برای اراده آزاد می‌شود.

طرحواره های جنسیتی بم

منتقدان نظریه بم می‌گویند که او افراد را صرفاً به‌ عنوان تماشاگران منفعل در توسعه طرح‌ واره‌های جنسیتی به تصویر می‌کشد و نیروهای پیچیده‌ای را که در ساختن جنسیت نقش دارند نادیده می‌گیرد.

پیامدهای عدم انطباق

در این ساختار، مردان و زنان به طور ضمنی از پیامدهای عدم پایبندی به هنجارهای فرهنگی آگاه هستند. برای مثال، زنی که تصمیم می‌گیرد شغلی را دنبال کند. ممکن است در فرهنگ سنتی «بی‌ انصاف» یا «بی‌ احترامی» به شوهرش در نظر گرفته شود، اگر نام خانوادگی او را نبرد.

از سوی دیگر، حتی در جوامع مترقی تر مردان ممکن است به دلیل خانه نشین بودن مورد تایید قرار نگیرند. در حالی که یک زن ممکن است به عنوان “قدیمی” یا “عقب مانده” توصیف شود اگر به یک روش سنتی پایبند باشد. نقش “خانه دار”.

هنگامی که افراد در معرض نارضایتی جامعه قرار می گیرند. اغلب احساس می کنند که تحت فشار قرار می گیرند. تا رفتار خود را تغییر دهند یا با طرد شدن توسط افرادی که آنها را تایید نمی کنند مواجه می شوند.

دسته بندی ها در نظریه طرحواره های جنسیتی

طبق نظریه برن، افراد در یکی از چهار دسته مختلف جنسیتی قرار می گیرند:

  1. افراد دارای جنسیت با جنسیت خود شناسایی می شوند و اطلاعات را از دریچه طرحواره جنسیت پردازش می کنند.
  2. افراد متقاطع اطلاعات را از دریچه جنس مخالف پردازش می کنند.
  3. افراد آندروژن هم تفکر مردانه و هم تفکر زنانه را نشان می دهند.
  4. افراد تمایز نیافته استفاده مداوم از پردازش جنسیتی را نشان نمی دهند.

افراد طرح‌ واره‌دار جنسیتی، بیشتر دنیا را از نظر جنسیت می‌بینند و رفتار خود را بر اساس آن انتظارات تنظیم می‌کنند. از سوی دیگر، افراد بدون طرحواره جنسی، تأکید یکسانی بر جنسیت ندارند. به این معنی که احتمال کمتری دارد که دنیا را از این دریچه ببینند.

Leave a Reply

بیست − 13 =