Skip to main content

انواع روشهای یادگیری چیست؟ محققان توافق دارند که افراد اطلاعات را به روش های مختلف پردازش می کنند. این باعث شده است که در مورد یادگیرندگان شنیداری یا بصری یا جنبشی صحبت شود.

انواع روشهای یادگیری چیست؟

اعتقاد بر این است که برخی از مردم با گوش دادن، دیگران با تصویر کردن چیزها، و برخی دیگر با لمس کردن، بهتر یاد می گیرند. متأسفانه آنچه تحقیقات نشان داده است این است که تکیه بر یک سبک یادگیری ترجیحی یعنی استفاده از یک حس به جای چندین حس می تواند توانایی شما را برای یادگیری از راه های دیگر تضعیف کند. برای مثال اگر فکر می کنید شنوایی هستید. شما سعی می کنید با گوش دادن یاد بگیرید. نتیجه؟ با مطالعه کمتر تمرین می کنید. مثلاٌ اگر خواندن را تمرین نکنید. چگونه می خواهید در آزمون ها خوب عمل کنید؟

کاربرد چند حس در یادگیری

وقتی از چندین حواس مختلف استفاده می کنیم. شنوایی، دیدن، و شاید به ویژه توانایی احساس با دستانمان، بهتر یاد می گیریم. در سطوح عمیق مغزتان، می بینید و می شنوید. می بینی و بو می کنید. می شنوید و لمس می کنید. هنگامی که مغز شما تصورات خود را از جهان ایجاد می کند، شما می خواهید تا حد ممکن حواس بیشتری را درگیر کنید. بنابراین هر زمان که چیزی یاد می گیرید، سعی کنید از تمام حواس خود استفاده کنید. فکر نکنید که سبک یادگیری ترجیحی دارید. خود را به عنوان یک یادگیرنده همه شمول در نظر بگیرید. اگر تصور میکنید که یک شخص مشهور از تاریخ با شما صحبت میکند. یا یک ماده شیمیایی را تجسم میکنید. به عنوان یادگیری چند حسی به آن نگاه کنید که مؤثرترین نوع یادگیری برای همه است.

موسیقی و یادگیری

برخی افراد می گویند هنگام مطالعه نباید به موسیقی گوش دهید. اما همه ما با هم فرق داریم و سلایق متفاوتی داریم. آیا متوجه شده اید که موسیقی به مطالعه شما کمک می کند. یا حواس تان را پرت می کند. شما یک دانشمند یادگیرنده خواهید بود. بنابراین باید برخی از مشاهدات را انجام دهید. شما باید مراقب یادگیری خود باشید. به این فکر کنید که چه چیزی موثر است و چه چیزی خوب نیست. حتی برخی افراد دوست دارند مشاهدات خود را در یک دفترچه یادداشت ثبت کنند. البته یادداشت برداری برای همه کارساز نخواهد بود.

کمک گرفتن از مشاور تحصیلی

می توانید سعی کنید با یک دوست یادگیرنده یا مادر یا پدرتان در مورد نحوه یادگیری خود در آن روز صحبت کنید. همین سوالات را از خود بپرسید. مثلا موسیقی گوش دادی. اگر چنین است، آیا در آن گم شده اید. حواس شما را از مطالعه پرت کرده است. یا زمینه آرامش بخشی را برای شما فراهم کرده است. برای شما مهم است که صادق باشید.

همانطور که روی مشاهدات خود فکر می کنید، سعی کنید الگوها را تشخیص دهید. مثلاً بعد از یک خواب خوب، روز بهتری دارید. یا بعد از اینکه برای دویدن رفتید. اگر هنگام مطالعه گوشی خود را روشن بگذارید، آیا حواس پرتی است. یا گوشی شما دارای یک تایمر Pomodoro است که در عوض به افزایش تمرکز شما کمک می کند؟ آیا وقتی به انواع خاصی از موسیقی گوش می دهید بهره وری بیشتری دارید. یا وقتی اصلا موسیقی گوش نمی دهید بهتر مطالعه می کنید.

Leave a Reply

11 − 2 =