Skip to main content

مشکلات خلقی والدین باعث لجبازی و خودمحوری کودکان می شود. مادر افسرده ای که حوصله روبرو شدن با خودمحوری ها یا شیطنت کودک را ندارد. او را طرد می کند. این واکنش مادر یا بچه را به لاک افسردگی فرو می برد یا باعث تشدید لجبازی ها و طولانی شدن دوره خودمحوری اش می شود.

لجبازی و خودمحوری کودکان

مادری که مبتلا به وسواس است زمانی که فرزندش از خط قرمزها عبور می کند. واکنش شدیدی به او نشان می دهد. این واکنش مادر باعث می شود فرزندی وسواسی یا کودکی که به لجبازی کردن عادت می کند را پرورش دهد. در واقع می توان گفت مادرانی که به اختلالات خلقی درمان نشده مبتلا هستند. فرزندشان را هم به آن اختلال دچار می کنند یا باعث تشدید خودمحوری و لجبازی آن ها می شوند.

صبور باشید بچه ها بزرگ میشن و تغییر می کنند. به یاد داشته باشید که فرزندتان در هر سنی که باشه و هر رفتاری داشته باشد. فقط برای مدت کوتاهی در این سن خواهد بود. پس از هر دوره سنی او لذت ببرید. مطمئن باشید دوره این شلوغ کاری ها ریخت و پاش کردن ها بی نظمی ها تلویزیون نگاه کردن های افراطی تکلیف نوشتن ها لجبازی ها مخالفت کردن ها و … خواهد گذشت. ماندگار نیست.

به هیچ چیزی فکر نکنید

زمان هایی که خسته می شوید یا احساس می کنید نمی توانید فرزندتان را مدیریت کنید. یا فکر می کنید انگار هیچ روش فرزند پروری روی او جواب نمی دهد برای دقایقی هیچ کاری نکنید. زمانی که خیلی از فرزندتان عصبانی هستید. به عمق چشمانش نگاه کنید معصومیت نگاهش آرامتان میکند. به یادتان می آورد که هیچ کار او تعمدی و به قصد آزار شما نیست. فرزندان ما برای رشد و تکامل به مهربانی صبوری و کودک درون ما احتیاج دارند. مهربانی مان را از کودکمان دریغ نکنیم.

مادری که ساعت ها برای تمیز کردن خانه وقت گذاشته، طبیعی است که با ریختن غذا بر روی فرش توسط کودکش خشمگین شود. این مادر ممکن است برچسب شیطنت یا لجبازی را بر رفتار کودکش بچسباند. روی دیگر این سکه کودکی است که بی خبر از همه جا با خشم مادر مواجه می شود. نمی داند به خاطر چه چیز تنبیه می شود. کودک تنها در پی کشف محیط و استفاده از حواسش بوده و گرچه خشم مادر را درک می کند. اما نمی تواند دلیلی منطقی برای آن پیدا کند.

دلیل لجبازی کودکان

تا قبل از سه سالگی، رفتارهای بچه ها حتی اگر به خرابکاری منجر شوند. حاصل لجبازی و تلاش برای آسیب زدن به افراد و وسایل نیستند. به همین دلیل است که بچه ها وقتی کاملا از سر تصادف به کسی یا چیزی آسیب می زنند. انتظار ندارند کسی تنبیه شان کند.

کودکان لجبازی می‌کنند، چون می‌خواهند دیده شوند. وقتی آنها را نمی‌بینید. زورگویی می‌کنید. به پرخاشگری متوسل می‌شوید. یا بدون پرسیدن نظر آنها کار خودتان را می‌کنید. در واقع دارید فرزندتان را به سمت لجبازی بیشتر سوق می‌دهید.

اگر شما هم کودکتان در دوره لجبازی و خودمحوری است. برای آموختن روشهای کنار آمدن با کودکتان میتوانید از متخصص کودک مرکز مشاوره روان نگاره به صورت حضوری یا آنلاین کمک بگیرید.

Leave a Reply

هفده − 14 =