Skip to main content

زمانی که کودکتان اضطراب دارد دوست دارد چه فعالیتی انجام دهد؟ بغل کردن یا صحبت کردن در مورد یک موضوع خوشایند ممکن است سطح اضطراب را در کودک پایین بیاورد. روشهای کاهش اضطراب کودکان چیست؟

روشهای کاهش اضطراب کودکان

نقاشی کردن احساسات را تخلیه میکند. نقاشی کردن و استفاده از رنگهای مختلف در موقعیت های شاد و ناراحت میتواند کودک را در مسیر شناخت احساسات یاری کند. بازی کردن یک فعالیت سراسر سود است. در بازی های آزاد کودک می تواند هم دنیای اطراف خود را بشناسد و هم می تواند احساسات خود را ابراز کند و این باعث کاهش اضطراب کودک میشود‌. بازی آزاد به این معناست که کودک بدون قضاوت شدن و کاملا رها در یک محیط امن بازی کند.

ترسو نباش 

این خطرناک ترین جمله ای است که می توانید بگویید. هرگز کودک تان را بخاطر احساساتش در موضع ضعف قرار ندهید. بیشتر از هرکس خود کودک می خواهد ترس هایش را از بین ببرد. اما مشکل اینجاست که نمی داند چطور اینکار را بکند. کودکان خیلی نگران نحوه بروز نگرانی شان هستند و همین برچسب ها باعث میشود ترس شان بیشتر بشود. حتی قبل از اینکه شما از این جمله استفاده کنید آنها خودشان را با بچه هایی که در موقعیت مشابه کمتر می ترسند مقایسه می کنند. در واقع خود اضطراب دلیل اصلی بخشی از ترس کودک است. اگر رفتار والدین احساس گناه کودک را بیشتر کند شرایط بدتر میشود.

اگر کودک شما ترسو است، به این دلیل است که ترس و اضطراب شما را در برخورد با پیشامدها دیده است. کودک شما حسود است، به این دلیل است که شما او را با دیگران مقایسه کرده اید. اگر کودک شما زود عصبانی میشود، به این دلیل است که شما او را تشویق نکرده اید. بلکه بیشتر به رفتارهای منفی او توجه کرده اید.

روپوش احساساتتون رو بپوشید

وقتی فرزند خود را در آغوش می‌گیرید. تمام حواس آنها به شماست و با نگاهشان در حال اکتشاف درون شما هستند. وقتی می‌خندید آرامش می‌گیرند و  گریه می‌کنید اضطراب. بچه‌ها بسیاری از هیجاناتشان را از محیط و اطرافیان خود تقلید می‌کنند. بعضی از مادران عزیز و مهربون بهم میگن که وقتی بچه‌ شون گریه می‌کنه یا دردی داره یا غذا نمی‌خوره. میشینیم مقابل بچه پا به پای اون گریه میکنیم. این رفتار نه تنها اصلا اصلا درست نیست. بلکه به شدت باعث اضطراب و استرس بچه‌ها و احساس ناامنی‌شون میشه. بعلاوه بچه‌ها در هر سنی با دیدن این رفتار فکر میکنند که نمی‌تونن روی مادرشون دیگه حساب کنند و از حمایتش دلسرد میشن.

همون‌ طور که خیلی از اعضای بدنتون رو از کودک می‌پوشونید. قرار نیست در جریان تمام احساسات و‌ هیجانات شما قرار بگیرن. چون توان و ظرفیت درک خیلی از اونها رو ندارند و ممکنه ناخواسته از طرف والدین آسیب ببینند. روپوش احساساتتون رو مقابل کودک بپوشید و تا جای ممکن بهش آرامش بدید و لبخند بزنید. همیشه آدم از دیدن گریهٔ مامان و باباش خیلی خیلی خیلی تو دلش خالی میشه تا گریه سایر اطرافیان. چون ستون زندگی روانی انسان از دوران کودکی والدینش هستند.

به وجود آوردن دلبستگی ایمن

دلبستگی ایمن پیوند عاطفی عمیقی بین کودک و والد است. هنگامی که حضور داشته باشید و با حوصله و مهربانی با او ارتباط برقرار کنید و نیازهایش را برطرف کنید. کودک احساس اطمینان خاطر میکند و با آرامش خیال به فعالیتهای خود ادامه میدهد. کسانی که دلبستگی ایمن را در کودکی تجربه کرده اند در بزرگسالی مهربان، صمیمی و دارای ارتباط موثر خواهند بود و کمتر دچار اضطراب میشوند .

Leave a Reply

یازده − ده =