Skip to main content

بیش فعالی که به اختصار ADHD نامیده می شود. اختلالی شایع است که حدود ۸ تا ۱۰درصد کودکان را مبتلا می شوند. این بیماری در پسران شایعتر از دختران است. البته هنوز دلیل اصلی آن مشخص نشده است. ویژگی های بیش فعالی از سال های اولیه رشد یعنی قبل از ورود به مدرسه شروع می شود. بیش فعالی دارای ویژگی های آشکاری است. در این مقاله بیان می کنیم که ADHD چیست و علائم بیش فعالی را توضیح می دهیم.

ADHD چیست و علائم بیش فعالی

بیش فعالی و عدم تمرکز کودکان به دو شکل تقسیم می شود. اول اختلال در توجه و تمرکز. دوم اختلال در توجه و تمرکز به همراه بیش فعالی تقسیم بندی می شوند. علائم حالت دوم شامل عدم توجه، بیش فعالی و حرکات بدون فکر و ناگهانی می باشد. در بسیاری از موارد این اختلالات روانپزشکی قبل از ۷ سالگی خود را نشان می دهند. ممکن است این حالت مزمن شده و تا نوجوانی و حتی دوران بزرگسالی کشیده شود.

بیش فعالی به همراه عدم تمرکز ۲ تا ۴ برابر در پسران شایعتر از دختران است. در خیلی از موارد این بیماری در بزرگسالان درست تشخیص داده نمی شود. علائم بیش فعالی شامل سه دسته هستند.

علائمی که معطوف به بی توجهی فرد است.

به راحتی حواس فرد پرت می شود. اشتباه در جزئیات، فراموشی در کارها و چیزها و در اغلب موارد بی ثباتی در فعالیتها و تغییر مداوم از کاری به کار دیگر. این افراد جهت ایجاد تمرکز بر روی یک کار مشکل دارند. به سرعت تنها بعد از چند دقیقه از یک کار خسته می شوند. مگر در مواردی که انجام آن کار برایشان لذت بخش باشد. مانند بازی با کامپیوتر و تماشای تلویزیون و غیره.

داشتن مشکل تمرکز توجه در سازمان دادن و تکمیل یک کار یا یاد گرفتن چیزهای جدید یا کامل کردن تکالیف درسی خانه و یا در اغلب موارد گم کردن وسایلی مانند مداد، خودکار، اسباب بازیها، تکالیف و …. که جهت تکمیل کارها و یا فعالیتها به آنها نیاز است. عدم توجه و گوش دادن در زمانی که با آنها صحبت می کنیم. افکار خیالبافانه دارند. داشتن حرکات کند و آرام و به راحتی در کارها گیج می شوند. مشکل در ارزیابی صحیح و سریع اطلاعات برعکس سایر افراد دارند . کشمکش و ستیز در درک آموزشها دارند.

علائم بیش فعالی چیست؟

علائمی که مربوط به بیش فعالی حرکات ناگهانی فرد است.

بیقراری و پیچ و تاب خوردن در زمان نشستن. بدون وقفه صحبت می کنند. لمس و یا بازی کردن با هر چیزی که در جلوی دیدشان باشد. بهم ریختگی در اطرافشان. کنجکاوی بیش از حد و خرابکاری. داشتن مشکل نشستن در طول غذا خوردن، مدرسه و کلاس درس و زمان قصه گوش کردن. مداوم در حال حرکت کردن هستند. نمی توانند در سکوت و آرامش کارها و یا فعالیتشان را انجام دهند. مشکل بی خوابی دارند.

نشانه های که بیشتر بر روی تظاهرات ناگهانی عمل کردن فرد است

کم صبر و حوصله هستند. درخواست های بیجا و نامناسب را بیان می کنند. احساسات و هیجاناتشان را بدون مقاومت و شرم و حیایی نشان می دهند. کارها را بدون در نظر گرفتن عواقب و نتایج آن انجام میدهند. در صبر کردن و منتظر ماندن جهت درخواستشان مشکل دارند. بعضی از بچه ها، نوجوانان و بالغین بیش فعال مستعد تجربه کردن مشکلاتی در مهارتهای اجتماعی شان هستند. از قبیل فعالیتهای اجتماعی و دوست پیدا کردن و ادامه دوستی. در حدود نیمی از این بچه ها و نوجوانان از طرف دوستانشان پذیرفته نمی شوند. این افراد با توجه به مشکل در ارتباط برقرار کردن و رساندن مطالبشان به دیگران ممکنه عصبی و پرخاشگر شده و شروع به زدن دیگران کنند.

این افراد مستعد به افسردگی شدید هستند. به سمت انجام اعمال جنایتکارانه می روند. همچنین دچار شکست تحصیلی و سوء استفاده از مواد مخدر می شوند. این افراد بیشتر با کسانی که در اعمال خلافکارانه هستند معاشرت می کنند. نوجوانان بیش فعال به احتمال زیادی در دوست شدن و حفظ دوستی مشکلات زیادی خواهند داشت. این مشکلات ناشی از نقائص کلامی و غیر کلامی است. مشکلات دست خط به نظر در بچه های بیش فعال شایع است. تاخیر در صحبت کردن و تلفظ و همچنین تاخیر در رشد حرکات در این گروه از افراد شایع تر است.

Leave a Reply

نوزده − یک =