وظیفه والدین در تربیت کودک چیست؟ امروزه بسیاری از والدین تمام تلاش خود را می کنند تا کودک شان نابغه و به اصطلاح موفق شود. و نمیدانند کودک نابغه با کودک موفق متفاوت است. کودکی که توان حل مشکلات روزمره را داشته باشد. توان ارتباط موثر با همسالان را داشته باشد. از همان چیزی که دارد لذت ببرد و به دیگران حسادت نکند، موفق ترین کودک است.
وظیفه والدین در تربیت کودک
کودک موفق هوش هیجانی بالایی دارد که اکتسابی است. کودکان نابغه بهره هوشی بالاتری به صورت ارثی دارند. نمیتوانیم کودک نابغه تربیت کنیم. چون در این مسیر فرزندمان از پا می افتد. اما میتوانیم کودک موفق تربیت کنیم. مراقب ایجاد رقابت های ناسالم باشید.
به شخصیت فرزندتان احترام بگذارید
مثلا اگر میخواهید به کودک آموزش دهید چگونه لباسش را بپوشد لازم نیست بگویید چقدر بی دست و پایی. وقتی با این کلمات به شخصیت کودک حمله کنید اعتماد به نفس او را از بین میبرید. اینجاست که تخریب شخصیت و اعتماد به نفس کودک آغاز میشود. یا وقتی کودک یک ساله شما اشیا را در دهان خود میبرد نباید بر سرش فریاد زد. باید بدانید او در حال کشف دنیای پیرامون خود است. اگر فرزند نوجوان شما تمایل ندارد تعطیلات آخر هفته را با شما باشد او را درک کنید او به دنبال رسیدن به استقلال است.
چانه زدن و معامله بی فایده ترین شیوه تربیتی
مثلا به بچه میگویید اگر ۵ قاشق دیگه بخوری بهت شکلات میدم. بچه یک قاشق میخوره. نق نق میکنه، شما خوشحالید که یک قاشق بیشتر خورده پس باهاش چانه میزنید که بعد از دو قاشق دیگه شکلاتش رو میگیره. اما بچه الان شکلاتش رو میخواد و جیغ و دادش شروع میشه. در نهایت فقط با یک قاشق بیشتر شکلات رو میگیره. یادتون باشه اغلب در چنین معامله هایی بچه ها برنده میشوند.
لطفا داد نزنید.
یه سری لحظات هستند که یا فرزندمون و یا خود ما در شرایط مطلوبی نیستیم. عصبانیایم، خستهایم، کلافهایم و… و این باعث میشه بیشتر عصبانی بشیم و بیشتر داد و فریاد کنیم. در نتیجه به رابطهی والد فرزندیمون آسیب زیادی بزنیم. معمولا توی این زمانها که دعوا پیش میاد، بعدش بهش فکر میکنیم و خیلی پشیمون میشیم. چون درک میکنیم که شاید اون قدر عصبانیت هم لازم نبود. و اون حجم از ناراحتی و عصبانیت تحت تاثیر چیزهای دیگه مثل خستگی و… هم بوده است. لطفا برای آرامش همدیگه تلاش کنیم.