Skip to main content

منشاء اختلالات چیست؟ ظهور و سیر اختلال های خلقی ممکن است تحت تأثیر عوامل روانی اجتماعی مانند تجارب استرس‌زای زندگی، جدایی، اختلال در عملکرد خانواده باشند. همچنین عوامل اجتماعی شناختی مانند تحریف در سبک اسنادی یا شناخت‌ها، نقص مهارت‌های بین فردی و عوامل بیولوژیکی مثل ، تأثیرات ژنتیک، بیماری و…است.

منشاء اختلالات چیست؟

آنها شاید ناشی از عدم تعادل مواد شیمیایی مغز هستند. رویدادهای زندگی مانند تغییرات استرس زا در زندگی نیز به خلق افسرده کمک می کند. اختلالات خلقی نیز در خانواده ها دیده می شود.

منشاء اختلالات چیست؟

علت اصلی  و زیستی اختلال ها چیست؟

تغییرات استرس زا در زندگی مثل مرگ افراد مهم، والدین، خواهر و برادر، و… رویدادهای آسیب زا و سو استفاده در دوران کودکی. به عنوان عوامل خطر اصلی برای ایجاد اختلال خلقی در آینده به ویژه اختلال افسردگی شناخته شده است.

افراد مبتلا به اختلالات خلقی اغلب در برخی از انتقال دهنده های عصبی، به ویژه نوراپی نفرین و سروتونین، عدم تعادل دارند. این انتقال دهنده های عصبی تنظیم کننده های مهمی برای عملکردهای بدن هستند. در اختلالات خلقی از جمله اشتها، میل جنسی و خواب برانگیختگی و خلق و خوی مختل می شوند.

کدام اختلال خلقی ژنتیکی است؟

چگونه ژن ها و رویدادهای زندگی بر خلق و خو و افسردگی اثر می گذارد. به خوبی شناخته شده است که افسردگی و اختلال دوقطبی در خانواده ها وجود دارد. قوی ترین شواهد برای این موضوع از تحقیقات مربوط به اختلال دوقطبی ناشی می شود. نیمی از مبتلایان به اختلال دوقطبی. خویشاوندانی با الگوی مشابهی از نوسانات خلقی دارند.

اختلال های خلقی و وسواس

اختلالات خلقی و وسواس فکری مانند سایر حس های بدن مثل استرس و اضطراب از مغز ما ناشی می شوند. این اختلالات جنبه روانی دارند. حس وسواس به صورت عملی بروز پیدا می کند. باعث یک سری عکس العمل ها و رفتارها در افراد می شود. همه ما برخی مواقع آنها را تجربه میکنیم. مثلا چندین بار دست هایمان را، که همان دفعه اول تمیز شده اند. می شوییم چون فکر می کنیم هنوز آلوده هستند. در راه مدام مشغول فکر به این موضوع ایم که آیا درب خانه را بسته ایم یا نه؟ یا چندین بار سراغ ماشین برویم تا از قفل آن مطمئن شویم. این موارد اغلب به شکل وسواس فکری در ما آشکار می شوند.

آیا وسواس از سن خاصی شروع می شود؟

حس وسواس بیشتر همگام با بلوغ و ایجاد شدن صفات ثانویه جنسی آشکار می شود. اما غالبا بر گرفته از دوران کودکی فرد است. روان شناسان اعتقاد دارند که این حس نوعی غریزه است. که درگیر دور باطل شده است. یعنی کسی که مدام احساس آلودگی می کند. مدام خودش و محل زندگی اش را تمیز می کند. از لحاظ غریزی پاگیزگی را دوست دارد. ذهن ناخودآگاه او کاری می کند که فرد اقدام به شست و شو کند. اما این حس به حدی تکرار می شود. که ذهن وارد چرخه ای مضر می شود. مدام خود را تقویت می کند.  اول از همه به خود فرد آسیب می رساند.

Leave a Reply

5 − 1 =