Skip to main content

اغلب والدین تمایل دارند محبت‌ شان را نسبت به پسرها محدود کنند اما در عوض، دخترشان را با عشق و محبت در آغوش می‌گیرند. این والدین معتقدند ابراز محبت و مهربانی به پسران باعث می‌شود از ویژگی‌های رفتاری مردانه دور شوند. روش برخورد با نوجوان پسر چگونه است؟

برخورد با نوجوان پسر

آغوش مادر پناهگاهی امن برای پسران است  و اعتماد به نفس یک پسر با گرمای وجودی مادر شکل می‌گیرد. پسران  به فضای بیشتر و منبع ثابت محبت در طول سال‌های نوجوانی نیاز دارند. در آغوش گرفتن پسر نوجوان به او ثابت می‌کند یک پشتیبان همیشگی  وجود دارد که از او سخت مراقبت می‌کند.

نکات کلیدی رفتار با پسران نوجوان

محدودیت ها را مشخص کنید

ابتدا همه پدر و مادر و پسر نوجوان باید یک سری حد و مرز و قوانینی ایجاد کنند که هر دو طرف روی آنها توافق دارند. این قوانین باید مبتنی بر ارزش های مشترک در رابطه با ایمن ماندن و هماهنگی در خانواده باشد.

قوانین را بنویسید

علاوه بر مشخص کردن حد و مرزها، خانواده ها باید نوشته ای کتبی از توافق نامه شان تهیه کنند. به این ترتیب دستورالعمل ها و مرزها برای همه معین می شود.

در مورد عواقب با هم توافق کنید

در مرحله بعد، والدین و فرزندان باید درباره عواقب زیر پا گذاشتن قوانین با هم توافق کنند. متناسب با سن و سال افراد تنبیهاتی در نظر بگیرند. به طور مثال یکی از پیامدهای شکستن مرزها می تواند محروم شدن از استفاده از ماشین یا زودتر به خانه آمدن باشد. این عواقب باید متناسب سن فرد در نظر گرفته شوند.

از شیوه جبران کردن استفاده کنید

به جز تنبیه می توان از راه جبران یا ترمیم نیز استفاده کرد. این کار سبب می گردد نوجوان شما درصدد جبران نقض قوانین بربیاید. به طور مثال چنانچه موقع رانندگی جریمه شد، خودش به تنهایی جریمه را بپردازد. یا پس از دعوا خودش برای بهبود روابط اقدام کند. در نتیجه نوجوان می تواند از این طریق اعتماد والدینش را جلب کند.

از مجازات شدید پرهیز کنید

توجه داشته باشید مجازات و تنبیه شدید در هیچ شرایطی بهترین شیوه برخورد با نوجوان نیست. در واقع مجازات می تواند اوضاع را بدتر کند. در چنین وضعیتی امکان دارد پسر نوجوانتان حس ناراحتی و طرد شدن کند و به همین علت بیشتر از والدینش دور شود.

Leave a Reply

12 − یازده =