Skip to main content

روشهای مواجهه با کودک عصبانی چیست؟ بچه ها همیشه کارهایی که از آنها می خواهیم، انجام نمی دهند. بلکه به طور تدریجی کارهایی انجام می دهند که ما انجام میدهیم.

روشهای مواجهه با کودک عصبانی

اگر در ابراز خشم زیاده روی کنیم، بچه ها نیز همان کار را خواهند کرد. اما اگر بتوانیم آرامش را حفظ کنیم، متوجه خواهند شد که راه ابراز ناراحتی، الزاما خشمگین شدن نیست. به همین دلیل یاد می گیرند که در مواقع ناراحتی، خود را آرام کنند.

پرتاب کردن‌هایی که از روی خشم و عصبانیت رخ می‌دهد را نادیده بگیرید. چرا که اگر کودک بفهمد به وسیله این رفتار می‌تواند نظر شما را جلب کند آن را بار‌ها و بار‌ها تکرار خواهد کرد. در عوض به او بگویید. اگر عصبانی هستی بهتره حرف بزنی. اینجوری من بهتر می‌فهمم مشکلت چیه. به روش‌های مختلف او را به استفاده از کلمات و بیان احساساتش تشویق کنید.

تکنیک جلوگیری از عصبانیت

اگر کودک شما با پرتاب کردن مثلا یک مکعب چوبی در حال آسیب رساندن به کودک دیگری است، با‌‌ همان آرامش او را منع کرده و بگویید «این کار خطرناکه» و به طور موقت از روش محرومیت استفاده کنید که بسته به سن کودک از ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه می‌تواند باشد.

مراقب تن صدای‌تان باشید. هیچ اشکالی ندارد اگر با تن صدا و لحن‌تان به کودک بفهمانید که از این کار او ناراحت شدید. اما هرگز عصبانیت را در صدای‌تان نشان ندهید.

گاز گرفتن کودک تنها وسیله دفاع از خود وقت عصبانیت است که بعدا به مشت و لگد تبدیل میشود. این موضوع کاملا طبیعی است. اما ما باید محکم و استوار و بدون هیچ گذشتی جلوی کودک بایستیم. و تنها رفتار ما این است که نگذاریم گاز گرفتن اتفاق بیفتد.

اگر کودک با بچه های دیگر این رفتار را میکند. باید تمام مدت مراقبش باشیم تا این بحران را پشت سر بگذارد. تا دو سالگی فقط به او نه را بگویید. خودتان را ناراحت نشان دهید و کودک را یک تا سه دقیقه در همان حالت نگه دارید تا اروم شود اما مقابله به مثل نکنید.

اگر شما هم به کودک بگویید بیا گازت بگیرم دردش را ببینی. تنها برای او الگو میشوید تا ان کار را راحت تر انجام دهد.

Leave a Reply

سه × چهار =