Skip to main content

علائم بیش فعالی و علت آن چیست؟ رفتارهای عدم تمرکز تنها مشکلات کودکان بیش فعال نیست. تنها یک سوم از این بچه ها به تنهایی بیش فعال هستند. در صورت وجود سایر مشکلات به همراه بیش فعالی تشخیص و درمان مشکل تر می شود. برای آگاهی از علائم بیش فعالی و علت آن با ما همراه باشید.

علائم بیش فعالی و علت آن چیست؟

اختلالات خواب

مانند سندروم آپنه که می تواند سبب علائم عصبی شناختی و رفتاری در بچه ها شود که جزء مواد تشخیصی بیش فعالی است. اختلالات خواب معمولا همراه با بیش فعالی است. یا از عوارض داروهایی است که جهت درمان این بیماری استفاده می شود. بی خوابی از شایعترین اختلالات خواب است که در کودکان بیش فعال دیده می شود. در بعضی موارد از ملاتونین جهت خواب استفاده می شود.

اضطراب

اختلالات اضطرابی در بسیاری از موارد در افراد بیش فعال دیده شده است.

اختلال رفتاری و اختلال تضاد سرکش

توسط رفتارهای ضداجتماعی مانند لجاجت و خودسری، پرخاشگری، خلق و خوی عصبی، فریبکاری، دروغگویی یا دزدی مشخص می شود. به صورت اجتناب ناپذیری این اختلالات با اختلال شخصیت ضد اجتماعی ارتباط برقرار می کند. در نهایت در بزرگسالی این شخصیت را از خود بروز خواهند داد.

شب زنده داری

اختلالات اولیه شب زنده داری که توسط عدم توجه و تمرکز به همراه اختلال در بیدار ماندن مشخص می شود. این بچه ها تمایل به بیقراری، خمیازه کشیده و کش دادن بدن و به نظر هایپر اکتیویتی دارند. این کارها حهت بیدار ماندن و بیش فعالی کردن انجام می شود.

اختلالات خلقی خصوصا دو قطبی و افسردگی شدید.

پسران بیش فعال در بسیاری از موارد از یک اختلال خلقی در رنج هستند . بالغین بیش فعال بعضی اوقات با اختلال خلقی دوقطبی به صورت همزمان درگیر هستند.

 شب ادراری

ارتباط تنگاتنگی بین کودکان بیش فعال و شب ادراری در آنها دیده می شود. دیس پرکسیا یا اختلال در توانایی انجام حرکات ارادی با مهارت است. بیش از پنجاه درصد از افراد دیس پرکسیا بیش فعالی دارند.

وسواس

اختلالات وسواس گونه همزمان با بیش فعالی در این افراد دیده شود.

سوء استفاده مواد مخدر

نوجوانان و بالغین بیش فعال ریسک زیادی دارند. به سمت مواد مخدر گرایش می یابند. در زمان درمان باید به این نکته نیز توجه نمود. موادی که این افراد بیشتر به سمت آن گرایش پیدا می کنند الکل و حشیش است. هر چند که به سایر مواد نیز تمایل دارند.

سندروم پای بیقرار

این سندروم که به همراه بیش فعالی دیده می شود. در اغلب موارد مربوط به کم خونی و فقرآهن است.

علائم بیش فعالی و علت آن چیست؟

تحقیقات زیادی ارتباط بین بیش فعالی و تاخیر در صحبت کردن در کودکان را نشان می دهد. اضطراب و افسردگی از اختلالاتی است که می تواند با بیش فعالی همراه باشد و در دختران بیشتر از پسرها دیده می شود. علت بیش فعالی چیست؟ علت مشخصی در جهت ایجاد بیماری شناخته نشده است. اما یک سری فاکتورها ممکن است در تشدید این بیماری دخیل باشند. از قبیل ژنتیک _ نوع رژیم غذایی _ محیطهای فیزیکی اجتماعی فرد _ ناهماهنگی در مواد شیمیایی طبیعی بدن (نوروترانسمیتر ها) تغییرات مغزی در مراکزی که مسئول توجه و فعالیت در فرد است. از قبیل بیش فعالی بدنبال ضربه مغزی و یا مننژیت _ آنسفالیت.

اثرات ژن بر بیش فعالی

مطالعات بر روی دوقلوها تاکید دارد که این اختلال شدیدا قابل توارث است. عامل ژنتیک در هفتاد و پنج درصد از بیماران دیده می شود. به نظر بیش فعالی اساسا یک حالت ژنتیکی است. نوزادان با وزن کم و نوزادان با زایمان زودرس ریسک بیشتری دارند. حداقل سی درصد از کودکان با آسیب مغزی ناشی از ضربه بیش فعالی را بروز دادند. عفونتهای دوران حاملگی در زمان تولد و در مراحل اولیه کودکی احتمال بیش فعالی را افزایش می دهد. این بیماریها شامل ویروسهای مختلفی از قبیل سرخک، آبله مرغان، سرخجه و عفونت باکتریایی استرپتوکوکی است.

علائم بیش فعالی

بیش فعالی سه تا چهار برابر در پسرها بیشتر از دخترها وجود دارد. همچنین حدود دو سوم از کودکان بیش فعال در بزرگسالی نیز مشکلاتی در این خصوص خواهند داشت . برای اینکه به فردی بگوئیم بیش فعالی دارد باید موارد زیر را داشته باشد.

  • مشکلات رفتاری فرد قبل از ۷ سالگی شروع شده باشد.
  • باید حداقل برای شش ماه ادامه یافته باشد.
  • باید این علائم حداقل در دو مکان از محلهایی که کودک در آن رفت و آمد دارد این مشکلات رفتاری دیده شود. در کلاس درس یا در زمین ورزش. در خانه یا در اجتماع و یا محیطهای جمعی

 بیش فعالی و حالات مشابه

در موارد بیش فعالی به حالات جدا از این بیماری باید دقت نمود که عبارتند از:

  • کم کاری تیروئید
  • کم خونی
  • مسمومیت با سرب
  • بیماری مزمن
  • نقائص بینایی یا شنوایی
  • سوء استفاده از مواد مخدر
  • عوارض جانبی استفاده از داروها
  • اختلالات خواب
  • سوء استفاده جنسی در کودکان

در صورتی که کودک شما از بیش فعالی رنج می برد نیاز به کمک دارد. با مراجعه به کلینیک روان نگاره بهترین مرکز مشاوره شمال تهران میتوانید از مهارت و دانش متخصصان این مرکز بهره مند گردید. همچنین کلینیک روان نگاره جهت رفاه حال عموم عزیزان و دسترسی تمامی افراد از سراسر جهان امکانات لازم جهت برگزاری جلسات درمانی غیر حضوری همراهان عزیز را فراهم کرده است.

Leave a Reply

5 + هشت =