Skip to main content

هر فردی صرف نظر از سنش انتظار دارد در مقابل کار خوبی که انجام می دهد، مورد تشویق قرار گیرد. چگونه کودکان را تشویق کنیم .این موضوع در مورد کودکان نیز با شدت بیشتری دیده می شود. بطوری که تشویق می تواند به عنوان یک ابزار مهم تربیتی در اختیار والدین قرار گیرد.

چگونه کودکان را تشویق کنیم

تشویق کودکان در تغییر رفتار آنها نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین با پاداش دادن به رفتارهای قابل قبول کودک می توانیم باعث تقویت و تثبیت و نهایتاً یادگیری رفتار مطلوب در او شویم. برای تشویق کودکان می توانید از روش های مختلف پاداش دادن استفاده کنید. برای آموزش مهارت های جدید، کودکان را باید تشویق کرد.

دادن پاداش های کلامی

در سنین خردسالی می توان از پاداش های کلامی بهترین استفاده را برد. یعنی در زمانی که کودک رفتار مطلوبی را انجام می دهد. با کلام محبت آمیز و نیکو او را مورد تشویق قرار دهید. مثال: به به، آفرین متشکرم و… اگر پاداش های کلامی با توصیف کردن رفتار خوب کودک همراه باشند، نتیجه خیلی بهتری خواهند داشت. چرا که کودک کاملاً متوجه کار درستی که انجام داده، می شود. مثلاً زمانی که کودک بعد از ورود به خانه کفشهایش را در جای مخصوص کفش گذاشت به او بگوییم، از اینکه کفشهایت را سرجایش گذاشتی، متشکرم. سعی کنید در زمان گفتن جملات تشویقی این جملات را با احساس و هیجان بیان کنید. یعنی طرز بیان شما شاد و پر انرژی باشد.

دادن پاداش های غیر کلامی

پاداش های غیر کلامی شامل پاداش هایی هستند که از کلام استفاده نمی گردد. با رفتارهایی ساده مثل با دست پشت کودک زدن، دست روی شانه او گذاشتن یا چشمک زدن مشخص می شود. مثال: زمانیکه فرزندتان در جمع دوستانش هست و می خواهید او را به دلیل رفتار مناسبی که انجام داده تشویق کنید. می توانید با چشمک زدن این کار را انجام دهید. بهتر است این نوع اظهار محبت و علاقه را به دفعات بیشتری با کودکان داشته باشید. و فقط به عنوان پاداش از آنها استفاده نکنید.